Stages & Vacatures
voor Psychiaters

Zwangerschapspsychiatrie (POP)

Zwangerschapspsychiatrie (POP)

De stage zwangerschapspsychiatrie bestaat uit:

  • een klinisch deel, waarin je binnen een multidisciplinair team (psychiatrie, obstetrie en pediatrie; POP) patiënten begeleidt met een (wens tot) zwangerschap en psychiatrische comorbiditeit. Dit varieert van preconceptionele adviezen, begeleiding gedurende de zwangerschap tot diagnostiek en behandeling van stoornissen die zich postpartum ontwikkelen.
  • een onderzoeks- of beleidsdeel. De POP-polikliniek is volop in ontwikkeling en er zijn vele mogelijkheden om hierin beleidsmatig programma’s uit te werken. Daarnaast zijn er wetenschappelijke ambities binnen de POP, waarin er ruime mogelijkheden zijn om een (deel-)onderzoekstage in te vullen.

De stage wordt erkend voor het aandachtsgebied volwassenen. Individuele leerdoelen worden bepaald naar gelang competentie en wensen van de AIOS. Voor meer informatie kan contact worden gelegd met Philip van Eindhoven, opleider Radboudumc mailto: Philip.vanEijndhoven@radboudumc.nl of Peter Mulders, psychiater POP mailto: PeterCR.Mulders@radboudumc.nl