Stages & Vacatures
voor Psychiaters

Stages profiel Ouderenpsychiatrie Pro Persona

Overzicht stages Ouderenpsychiatrie (levensloop of profilering) Pro Persona

Klinische Stage Ouderenpsychiatrie Ede (RGC, 1 plek)

Op deze afdeling leer je van de ouderenpsychiater de basisbeginselen van de diagnostiek en behandeling van oudere patiënten met (ernstige) psychiatrische aandoeningen. Er wordt behandeld volgens het biopsychosociale model. Een ouderenpsychiater en een klinisch geriater begeleiden je intensief. Contactpersonen/supervisors: Kitty Kokkeler (ouderenpsychiater)

EPA’s te behalen: 1 (ouderen), 2, 3, 4, 5, 6, 7 (ouderen), 8, 9, 10

Ambulante Stage Ouderenpsychiatrie Ede (RGC, 1 plek)

Op deze afdeling kun je je verder verdiepen/profileren in de ouderenpsychiatrie. Je diagnosticeert en behandelt oudere patiënten met een psychiatrische aandoening op de polikliniek of thuis.  Een ouderenpsychiater zal je begeleiden in je leerdoelen. Contactpersonen/supervisors: Leonie van der Meer-Mohr (ouderenpsychiater)

EPA’s te behalen: 1 (ouderen), 2, 3, 4, 5, 6, 7 (ouderen), 8, 9, 10

 

Klinische Stage Ouderenpsychiatrie Arnhem(RGC, 1 plek)

Op deze afdeling leer je van de ouderenpsychiater de basisbeginselen van de diagnostiek en behandeling van oudere patiënten met (ernstige) psychiatrische aandoeningen. Er wordt behandeld volgens het biopsychosociale model. Een ouderenpsychiater en een klinisch geriater begeleiden je intensief. Contactpersonen/supervisors: Gertrix Wijnhoven (ouderenpsychiater)

EPA’s te behalen: 1 (ouderen), 2, 3, 4, 5, 6, 7 (ouderen), 8, 9, 10

Ambulante Stage Ouderenpsychiatrie Arnhem (RGC, 1 plek)

Op deze afdeling kun je je bekwamen of verder verdiepen/profileren in de ouderenpsychiatrie. Je behandelt oudere patiënten met een psychiatrische aandoening op de polikliniek of thuis. Ook zul je patiënten zien die de acute deeltijdbehandeling voor ouderen volgen. Een ouderenpsychiater zal je begeleiden in je leerdoelen.

contactpersonen/supervisors: Gea Vlak (ouderenpsychiater)

EPA’s te behalen: 1 (ouderen), 2, 3, 4, 5, 6, 7 (ouderen), 8, 9, 10

 

Klinische Stage Ouderenpsychiatrie MMK Nijmegen (RGC, 2 plekken)

Op deze afdeling leer je van de ouderenpsychiater de basisbeginselen van de diagnostiek en behandeling van oudere patiënten met (ernstige) psychiatrische aandoeningen. Er wordt behandeld volgens het biopsychosociale model. Een ouderenpsychiater en een klinisch geriater begeleiden je intensief.

Contactpersonen/supervisors: Sharon Hoppenreijs (ouderenpsychiater)

EPA’s te behalen: 1 (ouderen), 2, 3, 4, 5, 6, 7 (ouderen), 8, 9, 10

Ambulante Stage Ouderenpsychiatrie MMK Nijmegen (RGC, 1 Plek)

Op deze afdeling kun je je bekwamen of verder verdiepen/profileren in de ouderenpsychiatrie. Je behandelt oudere patiënten met een psychiatrische aandoening op de polikliniek of thuis. Er is een IHT-team voor ouderenpsychiatrie op deze locatie, waardoor je ook ervaring kunt opdoen met de IHT-werkwijze en crisisbeoordelingen. Ook zul je patiënten zien de acute deeltijdbehandeling voor ouderen volgen.  Een ouderenpsychiater zal je begeleiden in je leerdoelen. Contactpersonen/supervisors: Lonneke Wouts (ouderenpsychiater)

EPA’s te behalen: 1 (ouderen), 2, 3, 4, 5, 6, 7 (ouderen), 8, 9, 10

 

Klinische Vervolgbehandeling Ouderen (KVBO), Wolfheze (1 Plek)

Op deze vervolgafdeling kun je je bekwamen of verder verdiepen/profileren in de ouderenpsychiatrie. Je behandelt oudere patiënte met ernstige psychiatrische aandoeningen, waarbij vaak sprake is van therapieresistentie, gedragsstoornissen of interferentie met somatische of cognitieve aandoeningen. Je wordt intensief begeleidt door een ouderenpsychiater en een klinisch geriater.

Contactpersoon/supervisors: Jolies Smits/Marc van Megen (ouderenpsychiaters)

EPA’s te behalen: 1 (ouderen), 2, 3, 4, 5, 6, 7 (ouderen), 8, 9, 10

 

EXTRA:

De Winklerkliniek, Neuropsychiatrie, Wolfheze.

Dit is een stageplek binnen Pro Persona die interessant en aanvullend is voor verdieping/profilering in de ouderenpsychiatrie. Op deze kliniek worden geen oudere psychiatrische patiënten behandeld, maar patiënten met NAH. Deze expertise op het gebied van NAH is klinisch relevant voor het profiel ouderenpsychiatrie, waardoor deze stage relatief vaak wordt ingepland voor aios met interesse in de ouderenpsychiatrie.

Contactpersoon: Corine Boersma (ouderenpsychiater)

EPA’s te behalen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10