Stages & Vacatures
voor Psychiaters

Polikliniek Overwaal, Centrum voor Angststoornissen

De polikliniek Angststoornissen is onderdeel van Overwaal, Centrum voor angststoornissen. In Lent zijn de kliniek en deeltijd gevestigd. Tijdens de stage op de polikliniek houd je je bezig met diagnostiek en behandeling van ernstige angststoornissen, die elders onvoldoende behandeld konden worden. De polikliniek is gespecialiseerd in kortdurende (4-8 dagen), intensieve angstbehandelingen.
De stage is uitermate geschikt om je te verdiepen in de cognitieve gedragstherapie, en dan met name exposure behandelingen. Tijdens je stage zul je individuele CGT behandelingen geven aan patiënten met uiteenlopende angststoornissen, onder supervisie van een klinisch psycholoog. Ook is er mogelijkheid om traumabehandeling te geven middels imaginaire exposure.

Daarnaast werk je intensief samen met andere behandelaren op de polikliniek, bestaande uit SPVers, GZ-psychologen, klinisch psychologen en psychiaters. Veelal doe je medicatie controles van patiënten die een psychotherapeutische behandeling doorlopen en op verzoek van andere behandelaren kun je psychiatrische consulten doen, onder supervisie van de psychiater van de polikliniek.